Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Stefka István: Zűrzavar
  2014-03-10 22:18:56, hétfő
 
 




Stefka István: ZŰRZAVAR
2014. március 10., 18:32

Álláspont


Itt valami nem stimmel. Amíg a nyugati gazdasági szakértők gazdasági fejlődést prog­nosz­ti­zál­nak Magyarországon, addig a hazai baloldali megmondók továbbra is nagy gon­dok­ról, mélyülő válságról, maffia­államról beszélnek.

Szerintem Petschnig Mária Zita, Kéri László, Hegedűs Miklós közgazdász, Békesi Lász­ló és a többi, egyívású szakember ködösít, csúsztat, valótlanságokat és képtelenségeket állít. A valóság ugyanis az — több más európai uniós szakértő, így Olli Rehn szerint is —, hogy a magyar gazdaság 2014-re 2,1 százalékos növekedésre számíthat. A ma­gyar, de más ideológiát valló ,,jóakaróink" olyan emberek, mintha nem Magyarországon él­né­nek. Számukra nem számítanak a tények: mint például az infláció, az államadósság csökkenése és a GDP növekedése. A balosok nem tudnak mit kezdeni a Magyarország jobban teljesít szlogennel — amely a többi között tartalmazza a folyamatos re­zsi­csök­ken­tést, az állami nyugdíjak rendbetételét, a szociális- és egészségügyi ellátások cél­i­rá­nyos­sá­gát, a családi adókedvezményeket, a közfoglalkoztatottság növekedését, a mun­ka­nél­kü­li­ség csökkentését, a magyar föld védelmét, az egyéni gazdák támogatását, az elkótyavetyélt nemzeti vagyon visszavásárlását — mert a Fidesz-KDNP szövetség ha­tá­ro­zott, a pénztárca tartalmát is meghatározó üzeneteket fogalmaz meg. Nem ígéretekből épül fel a jobboldali kormányzás attitűdje, hanem cselekvésből. A látható, az emberek sze­re­tik a megvalósult üzeneteket: például a kézzelfogható víz-, gáz- és elektromos díjak csökkentését.

A balliberális pártok riposztja a fuldokló segélykiáltásához hasonlítható, nem higgadt ér­ve­lés­hez. Politikai fegyvertárukban kevés az eredeti ötlet, annál több a jobboldali politizálás másolása - Orbán Viktor után ők is évértékelnek. De minek? Pénzügyi botrányaikra nincs koherens válaszuk, inkább hárítanak, tagadnak, elfutnak az újságírói kérdések elől. Erre számtalan példát lehet hozni. Kiderült, hogy a volt Összefogás pártjai valahol, valamikor besározódtak a közpénzek megszerzésében, eltüntetésében. A Demokratikus Ko­a­lí­ci­ó­ban maga Gyurcsány Ferenc is érintett a paksi, csaknem százmillió állami forint rejtélyes meg­szer­zé­sé­ben. A szerződés teljesítéséről szóló dokumentumok eltűntek az a­tom­e­rő­mű irattárából. A szocialista Józsa István is Pakson lelt munkát milliárdokért. Most, hogy elzáródtak a pénzcsapok, egyszeriben legnagyobb ellenfelei lettek a paksi atomerőmű bővítésének. Csak addig volt kedves az atomerőmű, ameddig a saját hasznukat szolgálta. A Simon-ügy, az MSZP, most már csak volt elnökhelyette­sének ausztriai bankban talált 240 milliója tovább rontotta a szocialisták hitelességét, szavahihetőségét. Bajnai Gor­don­ról, az Együtt-PM vezetőjéről is tudják, hogy bort iszik, és vizet prédikál. Az angyalarcú, halk szavú, kicsit makogó politikus több száz libatenyésztőt tett földönfutóvá. Mi­nisz­ter­el­nök­ként végleg eladósította, a csőd szélére kormányozta hazánkat. Fodor Gábor ma a Ma­gyar Liberális Pártot vezeti, de korábban azt az SZDSZ-t erősítette, amely nem tud el­szá­mol­ni egymilliárd forinttal. Ja ha nem felejtjük el, Fodor Gábor és az újra politizáló Kuncze Gábor is elnöke volt a szabad demokratáknak. És most robbant megint a bomba a balliberálisok térfelén, Zuschlag ötvenmilliója. Nyilatkozata szerint az MSZP a 2006-os választások előtt ötvenmilliót adott nejlonszatyorban a visszalépéséért. Mi lehet itt a bal­ol­dal háza táján? Milyen sötét pénzügyekkel, közpénzekkel nem tudnak, nem akarnak el­szá­mol­ni? Ők beszélnek maffiaállamról? Az biztos, hogy nincs jelentős párt a bal­li­be­rá­li­sok térfelén, amelyiknek ne lennének piszkos anyagi ügyei.

Ne csodálkozzunk, ha menekülnek a nevük elől és most, a kampány közepén, hu­szon­nyolc nappal a választás előtt nevet változtatnak.

Az eddigi ,,Összefogás" helyett immáron a ,,Kormányváltás" jeleníti meg az MSZP-t, az Együtt-PM-et, a DK-t, az MLP-t és a Bokros Lajos vezette MoMát. Ember legyen a tal­pán, aki kiismeri magát ebben a zűrzavarban. Lehet, hogy ezeknek tényleg elment az e­szük? Volt olyan vidéki szocialista Összefogás-jelölt, aki az újságban olvasta, hogy ő már Kormányváltás-jelölt lesz. Egyes politológusok szerint ez a lépés már az összeomlás je­le­it mutatja. Bár, végül is ,,Összeomlásnak" is nevezhetnék magukat. A baloldaliakat, a kommunistákat mindig is jellemezte a köpönyegforgatás, a bűnös múlt elfedése, az ö­rö­kös névváltoztatás: voltak ők már KMP ( Kommunisták Magyarországi Pártja, 1919), Mun­kás­párt (1925), Békepárt (1943), Magyar Kommunista Párt (1944), Baloldali Blokk, majd MDP (Magyar Dolgozók Pártja (1948), aztán MSZMP (Magyar Szocialista Mun­kás­párt (1956) és végül 1989-től most éppen MSZP-ként futnak. Végül vegyültek a ha­son­sző­rű­ek­kel Összefogás, most Kormányváltás néven. Az esetek túlnyomó többségében le­ni­nis­ta, szélsőbaloldali pártok voltak. Viszont ezek az áttűnések, valljuk be, súlyos i­den­ti­tás zavart tükröznek. Nem tudják magukat Magyarország térképén elhelyezni. Ki vagyok én, mi vagyunk mi? Igen, mostanában csak nevek után tudnak kapkodni. Néha ellopják a másét. Elmondható, hogy a kudarcokban gazdag, egyénieskedő, önző pártpolitikájuk mi­att a hatalom megragadásának lehetősége egyre távolabb kerül tőlük.

És egyre világosabb, hogy a balliberálisoknak nemhogy külön, de együtt sem megy.


Link









 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: szavahihetőségét, nejlonszatyorban, köpönyegforgatás, visszavásárlását, képtelenségeket, valótlanságokat, visszalépéséért, pártpolitikájuk, szélsőbaloldali, fegyvertárukban, névváltoztatás, elkótyavetyélt, megszerzésében, balliberálisok, maffiaállamról, libatenyésztőt, teljesítéséről, eltüntetésében, magyarországon, megragadásának, demokratáknak, kormányváltás, magyarországi, kézzelfogható, összeomlásnak, csodálkozzunk, milliárdokért, elnökhelyette, ötvenmilliója, politológusok, rendbetételét, baloldaliakat, kommunistákat, változtatnak, hasonlítható, egyénieskedő, nyugati gazdasági, hazai baloldali, valóság ugyanis, magyar gazdaság, államadósság csökkenése, többi között, állami nyugdíjak, családi adókedvezményeket, magyar föld, egyéni gazdák, elkótyavetyélt nemzeti, pénztárca tartalmát, jobboldali kormányzás, emberek sze­re­tik, megvalósult üzeneteket, kézzelfogható víz-, Stefka István, Szerintem Petschnig Mária Zita, Kéri László, Hegedűs Miklós, Békesi Lász­ló, Olli Rehn, Orbán Viktor, Demokratikus Ko­a­lí­ci­ó­ban, Gyurcsány Ferenc, Józsa István, Bajnai Gor­don­ról, Fodor Gábor, Ma­gyar Liberális Pártot, Kuncze Gábor, Bokros Lajos, Kommunisták Magyarországi Pártja, Magyar Kommunista Párt, Baloldali Blokk, Magyar Dolgozók Pártja, Magyar Szocialista Mun­kás­párt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam Gizike bar...  Sokkal bölcsebb a természet,  Bella István: Zsoltár  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Környezetvédelem  Szép estét kedves látogatóimna...  Búzaszentelés  Életművészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Szép estét  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Föld napja április 22  Föld napja április 22  S a dalok tanulsága  Paul David Tripp Április 25  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 23  Föld napja április 22  A Föld napja  Paul David Tripp Április 25  Föld napja április 22  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Maradék idő  S a dalok tanulsága  Ha így haladunk...  Az udvariasság alapja: önismer...  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Alakot vált...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különös!  A hét szűk esztendő  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Bizonyos kulturális szint nélk...  A világnak égető szüksége van ...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlék  Életművészet  Különös!  Bella István: Zsoltár  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjt  Alakot vált...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Föld napja április 22  Nagyon furcsa szeretni valakit...  A fák lelke 
Bejegyzés Címkék
nyugati gazdasági, hazai baloldali, valóság ugyanis, magyar gazdaság, államadósság csökkenése, többi között, állami nyugdíjak, családi adókedvezményeket, magyar föld, egyéni gazdák, elkótyavetyélt nemzeti, pénztárca tartalmát, jobboldali kormányzás, emberek sze­re­tik, megvalósult üzeneteket, kézzelfogható víz-, balliberális pártok, fuldokló segélykiáltásához, eredeti ötlet, jobboldali politizálás, újságírói kérdések, volt Összefogás, közpénzek megszerzésében, szerződés teljesítéséről, a­tom­e­rő­mű irattárából, szocialista Józsa, paksi atomerőmű, saját hasznukat, szocialisták hitelességét, csőd szélére, újra politizáló, szabad demokratáknak, balliberálisok térfelén, 2006-os választások, bal­ol­dal háza, nevük elől, kampány közepén, választás előtt, eddigi &#8222, újságban olvasta, összeomlás je­le­it, kommunistákat mindig, bűnös múlt, ö­rö­kös névváltoztatás, esetek túlnyomó, kudarcokban gazdag, hatalom megragadásának, balliberálisoknak nemhogy, szavahihetőségét, nejlonszatyorban, köpönyegforgatás, visszavásárlását, képtelenségeket, valótlanságokat, visszalépéséért, pártpolitikájuk, szélsőbaloldali, fegyvertárukban, névváltoztatás, elkótyavetyélt, megszerzésében, balliberálisok, maffiaállamról, libatenyésztőt, teljesítéséről, eltüntetésében, magyarországon, megragadásának, demokratáknak, kormányváltás, magyarországi, kézzelfogható, összeomlásnak, csodálkozzunk, milliárdokért, elnökhelyette, ötvenmilliója, politológusok, rendbetételét, baloldaliakat, kommunistákat, változtatnak, hasonlítható, egyénieskedő, botrányaikra, eladósította, egészségügyi, évértékelnek, földönfutóvá, csökkentését, balliberális, demokratikus, magyarország, cselekvésből, dokumentumok, hitelességét, szocialisták, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4894
  • e Hét: 24713
  • e Hónap: 64534
  • e Év: 242409
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.